Rollco Mini lineærmoduler MGBS & MGTB

MINI LINEÆRMODULER MGBS & MGTB

MGBS og MGTB er modulære og kostnadseffektive elektromekaniske lineære drivenheter uten stang. De har et lineært styresystem med høy kapasitet og høy presisjon med enten en presisjonskuleskrue (MGBS) eller en tannremtransmisjon (MGTB) for å konvertere en roterende inngang til lineær bevegelse og kraft. Posisjonsrepeterbarheten varierer fra ± 0,015 mm til ± 0,08 mm.

Utholdenhet

Vårt utvalg av miniatyrenheter er designet for å overleve i de mest intense automatiseringssituasjoner, og klarer flere millioner sykluser i løpet av sin levetid. Og dette praktisk talt uten behov for vedlikehold. Komponenter av høy kvalitet brukes både inni og utenpå, og starter med en robust anodisert aluminiumsprofil som base. Innvendig brukes kun førsteklasses lagre og kuleskruer.

Bærekraft

Våre miniatyr lineærenheter har svært effektive mekaniske løsninger, og størrelsen og formen for enkelt å erstatte mange funksjoner som tradisjonelt er drevet av pneumatikk. Jo raskere og hyppigere bevegelsen er, jo større er potensiell energisparing. På systemnivå har pneumatisk bevegelse en typisk effektivitet mellom 5 til 10 %. Elektromekaniske systemer med lavfriksjonsmekanikk oppnår enkelt over 50 % systemeffektivitet.

Modularitet

MG-serien er en ytterligere utvidelse av MCE- og MSCE-miniatyrsylinder seriene, og har samme ytre form og monteringsutstyr. Motorgrensesnittene, på linje med en kopling eller parallell over en remdrift, er de samme for både MG og MCE/MSCE. For å gi lav kost og kortest leveringstid, er MG serieprodusert og lagerført i flere standard slaglengder.

MGBS-MGTB_Multi-axis.jpg

Kalkulert systemytelse med vårt trinnmotorsystem

Alle våre miniatyrdrivenheter kan beregnes og tilpasses mekanisk til din foretrukne motor, såfremt den er innenfor passende fysiske mål. Men for å spare tid og kostnader er trinnmotorsystemet vårt et utmerket valg. Ytelsen til alle kombinasjoner av lineære miniatyrenheter og våre motorer er allerede beregnet og validert.

Hvorfor trinnmotorer?

For små stasjoner, opptil 100 W mekanisk effekt, utmerker et trinnmotorsystem seg gjennom sin enkelhet, effektivitet og lave kostnader sammenlignet med en synkron EC-motor, for mange kjent som en "børsteløs servomotor". Besparelsene er på alle deler av systemet, inkludert motoren, kablene og drivelektronikken, men også på kostnadene og tiden brukt på igangkjøring og innstilling av systemet. Et stepper motor system krever ingen innstilling av motorparametere.

De vanlige ulempene med et stepper motor system, som støy og risikoen for å stanse og miste posisjonen, kompenseres av et standardtilbud på alle våre stepper motor systemer med enkoder for 2000 tellinger per omdreining og med en stasjon som gjør det til et lukket sløyfesystem. Drivelektronikken fungerer også med mikrotrinn, opptil 10 000 trinn per omdreining. Dette reduserer hørbare støyutslipp betraktelig.

Driver

Trinnmotordriftene er mer enn bare et krafttrinn for å drive motoren. De er alle lavspenningsstasjoner som kjører på 24 eller 48 VDC. Det forenkler drift med lukket sløyfe ved å lese motorens koder. En dynamisk forsinkelsesfeil på opptil en halv motoromdreining som varer i opptil 1 sekund kan håndteres og gjenopprettes, noe som gir en svært robust og pålitelig drift selv om eksterne mekaniske belastninger på systemet svinger. Spesielle kjøremoduser, for eksempel enkel lastføling, kan emulere funksjonen til "momentmodus" til servomotorer og aktivere "skyv til mekanisk stopp"-funksjonalitet. Et veldig typisk bruksområde for pneumatikk som normalt ikke er så rett frem å implementere i et elektromekanisk drivsystem.

Driverne er tilgjengelige med fire forskjellige eksterne kommunikasjonsgrensesnitt. Grunnversjonen er den klassiske Pulse + Direction, hvor det kreves et dedikert posisjoneringssystem som produserer et pulstog. For flerakseapplikasjoner er tre forskjellige feltbusser tilgjengelige, nemlig EtherCat, Ethernet-basert kommunikasjon og ProfiNet. I tillegg til bussgrensesnittene er det et sett med digital I/O for noe dedikert bruk som endegrensebrytere og bremsekontroll, men også noen fritt programmerbare. Sammen med et lagret posisjonsregister i stasjonen kan begrensede frittstående funksjoner også realiseres.

LES MER OM LINEÆRMODULER PÅ BLOGGEN VÅR Icon_Blog.png

Button_CalcTool.png

Rollco_MGBS-MGTB_News.jpg

MER INFORMASJON
EGENSKAPER
 • Opptil 1500 mm/s lineær hastighet
 • < 0,05 mm mekanisk tilbakeslag
 • < 0,03 mm enveis repeterbarhet (MGBS, kuleskrue)
 • < 0,16 mm enveis repeterbarhet (MGTB, tannrem)
 • 90 % typisk mekanisk effektivitet
 • Lineær føring med kuleføring
 • In-line eller parallellmonterte motoralternativer
 • Vedlikeholdsfri
 • Forberedt for flerakse arrangement
APPLIKASJONER
 • Utskifting av stangløse pneumatiske sylindre
 • Plassering av verktøy og gripere
 • Små fleraksesystemer

Kontakta_oss_ikon_NO.png