C-RAIL FLYTTER VEGGER I TV-SHOW

Det finske firmaet Esa Set Up har over 30 års erfaring i å lage oppsetninger til TV-show. Til hvert enkelt show skapes det individuelle løsninger, og ofte er det bruk for særlige funksjoner og bevegelser. Høsten 2008 fikk Esa Set Up til oppgave å lage en bevegelig vegg til den finske versjonen av TV-showet “Hole in the Wall”.

C-rail_tv-shows_1.jpgEn sinkbelagt c-skinne fra Rollco ble valgt som skinneføring til veggen. Målet var å finne en økonomisk løsning som var lett å montere og samtidig lydsvak. Under opptakene er det nemlig viktig å minimere alle former for bakgrunnsstøy – og derfor også støy fra skinneføringene.

Rollcos C-rail var den helt riktige skinneføringen til oppgaven. Skinnene ble montert direkte på gulvet med stålvinkler, og vognene med ruller ble montert på skinnene. Veggen stod nå stabilt, og lyden fra skinnene forstyrret ikke under opptakene.

C-rail_tv-shows_2.jpgDe C-Rail skinneføringene som ble brukt er siden blitt gjenbrukt i den finske utgaven av X-Factor, hvor de understøtter de to veggene som åpnes når deltakerne trår inn på scenen.