VALENTIN RACING KJØRESIMULATOR

Valentin Racing er grunnlagt av Peter Larsson. For fem år siden våknet Peter opp til nye livsvilkår etter en motocross-ulykke, lammet fra brystet og ned. I mange år har han konkurrert i både motocross og gokart – nå er målet større utfordringer i Renault Clio Cup i Scandinavian Touring Car Championship 2014.

Aluminiumprofiler_körsimulator_1.jpgPeter har bygd en kjøresimulator for å forberede seg til løpet, i den kan han øve seg i å gi gass og bremse med hendene. Simulatoren kan dessuten betjenes med fotpedaler, og idéen er at den skal kunne brukes av alle til events og treningshelger.

Simulatoren er bygd på et skjelett av Rollco aluminiumsprofiler, og ved hjelp av disse kan kjørestillingen justeres. Sete, ratt og håndbremsgrep stammer fra en ekte Renault Clio. På grunn av de manglende g-kreftene og vibrasjonene fra bilen er det meget viktig at utstyret til gjengjeld gir den riktige følelsen i bremsepedalen og rattet.

Aluminiumprofiler_körsimulator_2.jpgRattet er montert direkte på en servomotor som styres av simulatoren, så man tydelig kan merke hvordan bilen reagerer ved under- og overstyring, ujevnheter på banen, krasj etc., og den er kraftig nok til å rive rattet ut av hendene på en!