VERDIFULLT MALERI UTSTILLES OG SIKRES VED HJELP AV TELESKOPSKINNER

Et meget stort og berømt maleri av den finske kunstneren Albert Edelfeldt er vendt tilbake til plassen sin i det gamle slottet i Turku i Finland. Det kostbare maleriet har vært midlertidig utstilt i Helsinki mens et nytt utstillingsområde er blitt forberedt på slottet. Dermed skulle maleriet i framtida være bedre beskyttet mot hærverk samt utsving i temperatur og luftfuktighet.

Teleskopskenor_målning_1.jpg Det finske firmaet John Berger har stått for prosjektet, de har over 30 års erfaring med bygging av displays og utstillingssystemer.

Kravene til applikasjonen var at maleriet skulle kunne henge sikkert og også kunne dras ut fra veggen for å bli servisert av og til. Maleriet måler 2 m i bredden, 2,5 m i høyden og har en vekt på 150 kg. For å kunne dra det tunge maleriet ut fra veggen, krevdes det en sterk teleskopløsning.

Teleskopskenor_målning_2.jpgDe rette teleskopskinnene ble funnet blant Rollcos sortiment av Heavy Telescopic Rails. En slaglengde på 2,9 m ble mulig ved hjelp av skinner i herdet materiale, og da skinnene har en belastningskapasitet på over 800 kg er behovet mer enn dekket.