SPESIALUTSTYR I OB-BUSSAR

Det svenske firmaet Groth Kaross er spesialister i utstyr til lastebiler og andre kjøretøy, bl.a. spesialinnrettede sendebusser/ OB-busser (Outside Broadcast) til radio- og tv-selskaper i Norden. Groth har levert OB-busser til både finske YLE og norske NRK.

Teleskopskenor_OB-buss_1.jpgOB-bussene utvikles løpende med hensyn til den nyeste teknikken. For å klare det krevende nordiske klimaet stilles det store krav til karosseri og bevegelige deler. Det stilles også store krav til ventilasjon, isolering og avfjæring, men også til fleksibel oppbevaring av tungt spesialutstyr.

Våren 2011 framstilte Groth sendebussen “HD3” til det norske OB-teamet. Dette var den første skandinaviske OB-Teleskopskenor_OB-buss_2.jpgbussen som kunne utføre produksjon i 3D. Under HD3 ble det montert et uttrekk til oppbevaring av kabeltromler. Til dette prosjektet leverte Rollco seks teleskopskinner av typen DSS43. Denne typen ble valgt p.g.a. høy belastningskapasitet (opp til et tonn for et sett skinner) og minimal nedbøying i uttrukket posisjon.